Pachetele umplute cu ciuperci
PrinteazaPachetele umplute cu ciuperci din: ceapa verde, ulei de susan, usturoi, ciuperci, coriandru, ghimbir, seminte de susan negru, foi de aluat de orez, ulei de susan, sos de soia, sos de peste.
- 2 cepe verzi
- 1 lingura ulei de susan
- 3 catei de usturoi
- 150 g ciuperci pleurotus
- coriandru macinat
- 1 praf ghimbir macinat
- 1 lingura seminte de susan negru
- 9 foi rotunde de aluat de orez
apa calduta:
- 3 lingurite ulei de susan
- 6 linguri sos de soia
- 1 lingurita sos de peste
Mod de preparare:
Ceapa se toacă şi se căleşte în ulei încins; după 1 min. se adaugă usturoiul şi se mai prăjesc 1 min. Se adaugă apoi ciupercile tocate, coriandru şi ghimbir. Se prăjesc 15 min., adăugând eventual puţină apă.
Se înmoaie în apă călduţă foile de orez. Când devin moi, se lasă să se scurgă. Se taie fâşii o foaie de orez, se pun pe celelalte foi câte o porţie de ciuperci şi se presară susan. Se ridică marginile foii şi se leagă în partea de sus cu fâşiile de aluat, ca o bocceluta.
Se aşază în dispozitivul pentru fiert la aburi. Se fierb astfel 4 min. Se amestecă uleiul cu sos de soia şi sos de peşte şi se serveşte cu bocceluţele fierbinţi.
Pachetele umplute cu ciuperci
Pofta buna!
Ce bune sunt pachetelele astea