Pachetele cu urda, zmeura si sos de ciocolata
PrinteazaPachetele cu urda, zmeura si sos de ciocolata din: foi de placinta, urda, zmeura, ulei, ciocolata, smantana, zahar.
- 1 pachet foi pentru plăcintă 400 g (decongelate la temperatura camerei)
- 300 g urdă dulce
- 150 g zmeură congelată
- 30 ml ulei de măsline
- 150 g ciocolată neagră
- 80 ml smântână lichidă
- 70 g zahăr pudră
Mod de preparare:
Amesteci într-un bol urda cu zahărul pudră şi cu zmeura congelată, zdrobită puţin, în prealabil, cu un blender.
Dai apoi compoziţia la frigider, timp de 10 minute.
Desfaci, cu grijă, foile pentru plăcintă şi îndepărtezi folia de plastic.
Aşezi 3 foi una peste alta, le tai în 6 dreptunghiuri şi le ungi cu puţin ulei de măsline.
Cu ajutorul unei linguri, modelezi un cilindru din compoziţie cu urdă şi îl aşezi aproape de marginea de jos a dreptunghiului, lăsând un spaţiu de 1 cm faţă de marginile foii de plăcintă.
Impătureşti lateralele peste compoziţie, apoi rulezi pe verticală, obţinând un rulou de foi.
Repeţi operaţiunea până termini foile. Ungi apoi rulourile cu puţin ulei de măsline şi le introduci în cuptorul preîncălzit la 175°C, timp de 12 minute, până ce devin aurii.
Pentru prepararea sosului de ciocolată, formezi un bain-marie: deasupra unei oale cu apă clocotită aşezi un bol, în care pui ciocolata neagră, zdrobită şi amesteci la foc mediu, până când aceasta se topeşte.
Inchizi focul, adaugi smântână lichidă şi amesteci, cu grijă, până obţii o cremă lucioasă.
Laşi 2 minute să se răcească, la temperatura camerei.
In centrul unei farfurii aşezi o cantitate generoasă de sos de ciocolată, apoi, deasupra, pacheţelele crocante, cu urdă şi zmeură. Decorezi cu puţină zmeură şi cu zahăr pudră.
Pachetele cu urda, zmeura si sos de ciocolata
Pofta buna!