Miere de Floarea-Soarelui: Origine, Beneficii pentru Sănătate și Modalități de Utilizare. Mierea este un aliment natural cu o istorie îndelungată de utilizare și beneficii pentru sănătate. Originea Mierii de Floarea-Soarelui: Mierea de floarea-soarelui este produsă de albinele care colectează nectar din flori de floarea-soarelui. Această miere are o culoare deschisă, asemănătoare cu tonurile aurii ale […]
Pachetele cu varza si costita
PrinteazaPachetele cu varza si costita din: oua, unt, smantana, faina, sare, varza acra, costita, ulei si piper.
Ingrediente:
- 4 oua
- 125 g unt topit
- 160 ml smantana
- 600 g faina
- 1 lingurita cu sare
- 1/2 varza acra
- 300 g costita
- ulei
- piper
Mod de preparare:
Amestecă ouăle cu untul, smântână şi sarea. Cerne făina şi formează o adânci¬tură în mijloc. Toarnă compoziţia lichidă şi amestecă (la început, cu o furculiţă) până ce se încorporează.
Frământă aluatul până ce se dezlipeşte de degete (în caz contrar, presară puţină făină) şi devine elastic.
Dă aluatului o formă rotundă, acoperă-l şi lasă-l să se odihnească. Taie costiţa şi rumeneşte-o puţin. Adaugă varza tăiată fideluţă şi ţine-o pe foc până ce se pătrunde.
La final, presară piper. Intinde o foaie subţire din aluat şi decupează dreptunghiuri cu latura mare de 1 5 cm. Aşază umplutura şi uneşte marginile.
Când ai terminat de făcut toate pacheţelele, prăjeşte- le în puţin ulei încins, cât să capete o culoare apetisantă.
Toarnă apoi o cană cu apă şi acoperă. Când s-a evaporat, pacheţelele sunt gata. Serveşte-le fierbinţi, cu puţină varză călită cu afumătură.
Pachetele cu varza si costita
Pofta buna!
Miere de Floarea-Soarelui: Origine, Beneficii pentru Sănătate și Modalități de Utilizare