Pachetele de vinete cu piept de pui

Printeaza

Pachetele de vinete cu piept de pui din: piept de pui, vinete, rosii, cascaval, sare, piper, faina, ulei.

 

Ingrediente:

  • 2-3 piepţi de pui
  • 2 vinete
  • roşii
  • caşcaval
  • sare
  • piper
  • făină
  • ulei

 

Mod de preparare:

Pachetele de vinete cu piept de pui: Tai pe lungime felii late de 2 cm din pieptul de pui şi le condimentezi cu sare, piper sau cu condimente speciale pentru pui.

Apoi le pui la prăjit câteva minute până devin albe.

Le scoţi şi le laşi aşa până pregăteşti restul. Tai pe lungime şi felii subţiri de vinete, le dai sare şi le laşi aşa timp de 1/2 de oră.

După acest timp le ştergi cu un şerveţel şi le treci prin făină. Apoi le pui la prăjit în tigaie. Le vei prăji foarte puţin, câte 2 minute pe fiecare parte.

Cum formezi pacheţelele: Aşezi câte 2 felii de vinete în cruce, la mijlocul lor pui o bucată de piept de pui pe care o înveleşti cu marginile vinetelor.

Ca să nu se desfacă le prinzi cu o scobitoare în vârful căreia adaugi o jumătate de roşie şi deasupra ei (tot în scobitoare) pui o felie de caşcaval. Le aşezi într-o tavă cu puţin ulei şi le dai la cuptor pentru maximum 10 minute.

Ca garnitură: de morcovi şi fasole verde.

Cum sotezi aceste legume: Cureţi morcovii, îi treci prin răzătoarea cu ochiuri mici şi îi pui să se prăjească în unt. Apoi adaugi apă puţin câte puţin.

Fasolea o fierbi în apă cu sare şi după aceea o laşi să se scurgă foarte bine de apa în care a fiert.

Pui unt într-o tigaie şi după ce s-a topit pui fasolea, evident, bucăţi mai mici.

O laşi să se pătrundă bine cu untul şi apoi o mai potriveşti de sare şi piper.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.