Pachetele cu vita si curcan
PrinteazaPachetele cu vita si curcan din: faina, lapte, ulei, sare, drojdie, zahar, susan, oua, carne de vita, piept de curcan, cascaval, piper, boia, cartofi, sfecla, dovleac, cimbru, maghiran, oregano, patrunjel.
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 500 g făină
- 300 ml lapte
- 2 linguri ulei de măsline
- sare
- 25 g drojdie
- zahăr
- susan pentru ornat
- 1 ou
umplutură:
- 300 g carne tocată de vită
- 100 g piept de curcan tocat
- 100 g caşcaval ras
- 4 ouă fierte
- sare
- piper
- boia dulce
garnitura:
- 4 cartofi de dimensiune medie
- 1 sfeclă
- 1 cartof dulce
- 1 felie de dovleac
- sare
- piper
- cimbru
- maghiran
- oregano
- 1 legătură pătrunjel verde
- 2-3 linguri ulei de măsline
Mod de preparare:
Pentru aluat, cerni făina într-un bol şi o amesteci cu drojdia dizolvată în lapte împreună cu 1/2 linguriţă de zahăr. Apoi adaugi sarea şi uleiul de măsline, frămânţi aluatul şi îl laşi 1 oră la dospit. Il împărţi în 8 sfere egale.
Căleşti carnea tocată şi o laşi să se răcească. O condimentezi după gust şi încorporezi caşcavalul ras. Intinzi fiecare sferă de aluat sub forma unui disc.
Repartizezi în mod egal compoziţia cu carne şi pui deasupra câte o jumătate de ou fiert. Acoperi umplutura cu aluat şi dai formă de chiflă.
O ungi cu ou bătut şi presari susan. Coci pacheţelele la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, circa 30 de minute.
Intre timp, prepari garnitura de legume coapte. Cureţi cartofii, sfecla, dovleacul de coajă şi le tai în bucăţi de grosime aproximativ egală.
Aşezi legumele într-o tavă antiaderentă, le stropeşti cu ulei şi le presari cu sare, piper, cimbru, maghiran şi pătrunjel.
Amesteci legumele şi le introduci în cuptor, la foc mediu. Le întorci după 15 minute şi mai picuri în tavă puţină apă, ca să nu se lipească.
Serveşti pacheţelele surpriză împreună cu garnitura de legume coapte şi o salată de roşii şi castraveţi.
Pachetele cu vita si curcan
Pofta buna!