Pad Thai cu creveti

Printeaza

Pad thai cu creveti din: taitei de orez, zahar tos, sos de peste, apsta de tamarin, ulei vegetal, ceapa rosie, usturoi, ardei rosu, creveti, oua, muguri de fasole, ceapa verde, arahide si lamaie verde.

Ingrediente:

  • 125 g de tăieţei de orez uscaţi, subţiri sau medii
  • 1 1/2 linguri de zahăr tos
  • 2  linguri de sos de peşte
  • 2 linguri de pastă de tamarin (sau zeamă de lămâie verde)
  • 4 linguri de ulei vegetal
  • 1 ceapă roşie, curăţată şi tocată
  • 2  căţei de usturoi mari, curăţaţi şi tocaţi
  • 1/2 de ardei roşu, fără seminţe şi tocat mărunt
  • 100 g de creveţi cruzi decorticaţi
  • 2 ouă medii
  • 50 g de muguri de fasole
  • 2  fire de ceapă verde, curăţate, doar partea verde, tăiată în bucăţi de dimensiunea unui deget
  • 3  linguri de arahide prăjite tocate, pentru presărat pe deasupra
  • sferturi de lămâie verde, pentru servire

 

Mod de preparare:

Ţineţi tăieţeii de orez în apă fiartă aproximativ 10 minute, până când se pot îndoi, dar nu se înmoaie prea mult, sau gătiţi-i conform instrucţiunilor de pe pachet. (Anumiţi tăieţei uscaţi trebuie ţinuţi mai mult în apă fiartă pentru a se înmuia.)

Intre timp, puneţi zahărul, sosul de peşte şi pasta tamarin într-un bol mic şi amestecaţi bine. Când tăieţeii sunt gata, scurgeţi-i şi lăsaţi-i deoparte.

Incingeţi jumătate din ulei într-un wok sau într-o tigaie antiaderentă mare. Adăugaţi ceapa roşie, usturoiul şi ardeiul iute şi amestecaţi-le la foc moderat până când degajă un miros îmbietor.

Adăugaţi creveţii şi căliţi-i la foc iute câteva minute, până când devin roz-portocalii şi opaci. Scoateţi creveţii pe o farfurie cu o paletă şi lăsaţi-i deoparte.

Scurgeţi tăieţeii de orez şi adăugaţi-i în wok alături de sos şi de puţină apă. Căliţi-i la foc iute câteva minute, până când se frăgezesc.

Puneţi ingredientele pe margine într-un wok şi mai adăugaţi puţin ulei pe cealaltă parte. Spargeţi ouăle peste ulei şi bateţi-le încet până când sunt aproape gata, apoi amestecaţi-le cu tăieţeii.

Puneţi din nou creveţii în wok şi adăugaţi mugurii de fasole şi firele de ceapă verde. Amestecaţi încet deasupra flăcării, până când legumele devin moi, dar îşi păstrează consistenţa.

Impărţiţi Pad Thai în boluri calde şi puţin adânci şi presăraţi arahide tocate peste fiecare porţie. Serviţi imediat, cu lămâie verde, tăiată felii, pe lung.

 

Pad Thai cu creveti

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.