Pad Thai cu creveţi
PrinteazaPad thai cu creveti din: taitei udon, ulei, creveti, ceapa verde, oua, arahide, frunze de coriandru, lime, pasta de tamarind, sos de peste, zeama de lime si zahar brun.
- 250 g taitei udon
- 2 lingurite de ulei
- 100 g creveti cruzi, curatati
- 4 fire de ceapa verde, tocate
- 2 oua, batute
- 2 linguri de arahide prajite, tocate
- 1 mana frunze de coriandru
- felii de lime, pentru servit
pentru sos:
- 2 linguri pasta de tamarind
- 1 lingura sos de peste
- zeama de la 1 lime
- 1 lingura de zahar brun
Mod de preparare:
Fierbe creveţii în apă sărată timp de 3 minute, până se înmoaie. Scurge-i şi clăteşte-i în apă rece. Pentru sos, amestecă toate ingredientele într-un bol mic.
Incinge jumătate din cantitatea de ulei într-un wok, adaugă creveţii şi ceapa verde, apoi amestecă bine şi repede, timp de 1 minut, până când creveţii devin roz.
Impinge-i într-o parte şi adaugă restul de ulei. Când acesta s-a încins, adaugă ouăle şi lasă-le să se aşeze 30 de secunde, apoi amestecă-le bine (ca la ouăle jumâri), până se pătrund.
Adaugă tăieţeii şi sosul, ţine totul pe foc şi amestecă din când în când, timp de 3 minute. Serveşte tăieţeii cu arahidele şi coriandrul presărate şi cu felii de lime pentru stors.
Pad Thai cu creveţi
Pofta buna!