O reteta de pad thai cu creveti din: taitei de orez, zahar tos, sos de peste, apsta de tamarin, ulei vegetal, ceapa rosie, usturoi, ardei rosu, creveti, oua, muguri de fasole, ceapa verde, arahide si lamaie verde. Ingrediente: 125 g de tăieţei de orez uscaţi, subţiri sau medii 1 1/2 linguri de zahăr tos 2 […]
Pad thai
PrinteazaTuriştii din Bangkok se înghesuie la numeroasele tarabe ce umplu străzile, pentru a încerca diferitele variante ale acestei veritabile mâncări naţionale. Pad thai înseamnă „prăjit în stil thailandez”.
Atunci când este bine făcută, Pad thai este uscată şi uşoară, având o aromă complexă şi bine echilibrată.
Deşi este o mâncare simplă, prepararea ei cere o oarecare îndemânare.
Tăiţeii din orez se ţin mai întâi în supă sau în apă, atât cât să devină flexibili şi solizi, fără a se umfla şi a se înmuia. Toate ingredientele, mai puţin orezul, se prăjesc în ulei încins, într-un wok.
Partea complicată constă în oul bătut, care trebuie adăugat încet în amestecul fierbinte, formând nişte fâşii fine. O mână de creveţi proaspeţi şi muguri de fasole, adăugaţi la final, desăvârşesc această mâncare delicioasă.
Pad thai
Pofta buna!
poate iti place si:
Pofta buna!