Paella catalana
PrinteazaO reteta de paella catalana din: orez, rosii, scoici, creveti, usturoi, ceapa, file de cod, vin rosu, ulei de masline, supa de peste, patrunjel, sare si piper.
- 300 g orez
- 4 rosii mari bine coapte
- 200 g scoici
- 300 g creveti
- 3-4 catei de usturoi
- 1 ceapa
- 300 g file de cod
- 250 ml vin rosu
- 3-4 linguri ulei de masline
- 1 litru supa de peste sau pui
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi orezul în 3-4 ape şi puneţi-l la fiert în supă împreună cu 1 linguriţă sare. Curăţati ceapa, spălaţi-o şi tăiati-o julienne. Căliţi-o în ulei 1-2 minute la foc mic, apoi adăugaţi scoicile, fileul de cod tăiat în cubuleţe şi creveţii.
Căliţi-le la foc mic 4-5 minute, apoi puneţi usturoiul tocat mărunt, roşiile opărite, curăţate de coajă şi tăiate în cubuleţe şi potriviţi de sare şi piper. Adăugaţi vinul şi după 10 minute puneţi totul peste orezul fiert.
Puneţi şi pătrunjelul tocat mărunt amestecaţi bine şi mai lăsaţi să fiarbă, la foc mic, 3-4 minute. Serviţi paella caldă.
Paella catalana
Pofta buna!