Paella cu ceapa rosie

Printeaza

Paella cu ceapa rosie din: creveti, scoici, somon, vin alb, usturoi, ceapa rosie, ardei gras, sofran, patrunjel verde, ulei, piper, sare.

Ingrediente:

  • 300 g creveti
  • 150 g creveti decorticati
  • 100 g scoici
  • 200 g somon
  • 150 ml vin alb
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei gras
  • sofran
  • patrunjel verde
  • ulei
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Incinge vreo cinci linguri cu ulei şi căleşte căţeii de usturoi zdrobiţi cât să capete puţină culoare, apoi adaugă ceapa rondele, iar când devine sticloasă, pune ardeiul feliat.

Când legumele s-au înmuiat cât de cât, adaugă orezul, căleşte un minut şi toarnă vinul şi şofran.

Amestecă până ce se evaporă toată zeama.

Toarnă un litru de apă (de preferat, supă de legume sau apă cu un cub concentrat de legume), potriveşte de sare şi lasă să fiarbă vreo 20 de minute, amestecând încontinuu, apoi stinge focul, chiar dacă mai este zeamă.

Acoperă vasul cu un şervet, ca orezul să se umfle.

Intr-o tigaie, încinge ulei, rumeneşte somonul tăiat în cuburi mici, pune creveţii şi scoicile şi trage-le în ulei cinci minute, apoi toarnă totul peste orez şi amestecă.

Serveşte preparatul cât e cald, cu pătrunjel proaspăt tocat.

 

Paella cu ceapa rosie

Paella_cu_ceapa_rosie

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.