Paella cu creveti din: piept de pui, creveti, midii, ceapa, ardei, orez, paprika, usturoi, rosie, sare, piper.
Ingrediente:
1 piept de pui (sau 3-4 copane inferioare)
20 de creveţi mari
200 g midii
8 fire de ceapă verde
1 ardei gras
200 g orez
1 linguriţă rasă cu paprica afumată
1/2 linguriţă cu fulgi de chili
1 ceapă medie
1 căţel de usturoi
1 roşie
3 linguri cu ulei de măsline
400 ml supă de legume
sare si piper
turmeric
Mod de preparare:
Incinge uleiul şi rumeneşte puiul tăiat cuburi, apoi scoate-l într-un castronel.
Sotează în grăsimea rămasă ceapa şi usturoiul tăiate mărunt, după 2-3 minute pune ardeiul, ceapa verde şi roşia mărunţită.
Lasă-le pe foc cât să se înmoaie. Sărează şi piperează, adaugă orezul, puiul, supa fierbinte, paprica afumată, fulgii de chili şi un praf de turmeric, pentru culoare.
Amestecă uşor, acoperă şi lasă doar câteva minute, cât să se umfle orezul. Adaugă midiile şi creveţii şi acoperă din nou.
Dacă mai este nevoie de lichid, adaugă supă fierbinte.
Când midiile s-au deschis şi creveţii şi-au schimbat culoarea, dă paella deoparte şi serveşte-o imediat, cu sferturi de lămâie, dar şi alături de un pahar cu vin bun.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.