Paella cu carne de pui
PrinteazaPaella cu carne de pui din: orez, supa de pasare, carne de pui, midii, fructe de mare, peste alb, ardei iute, vin alb, ceapa, rosii cherry, mazare, frunza de dafin, lamaie, piper, usturoi, ulei de masline, patrunjel verde, sofran.
- 300 g orez
- 600 ml supa de pasare
- 150 g carne de pui
- 100 g midii
- 150 g fructe de mare
- 100 g peste alb
- 1 ardei iute
- 130 ml vin alb
- 1 ceapa
- 150 g rosii cherry
- 50 g mazare
- 1 frunza de dafin
- 1 lamaie
- piper in patru culori
- 2 catei de usturoi
- 4 linguri cu ulei de masline
- patrunjel verde
- sofran
- sare
Mod de preparare:
Taie came de pui în cubuleţe, pune sare şi piper după gust. înăbuşă în ulei ceapa şi usturoiul tocate mărunt, adaugă carnea. Spală midiile şi porţionează peştele, mărunţeşte ardeiul. Pune totui peste carnea de pui şi căleşte-le împreună. Adaugă vinul şi lasă pe foc 10-15 minute.
Când lichidul aproape s-a evaporat, pune orezul, amestecă şi toarnă supa dară de pui. Adaugă fructele de mare, un praf de sare şi şofran, frunza de dafin, mazărea şi roşiile cherry tăiate. Stropeşte paella cu zeama de lămâie şi las-o pe foc până ce orezul e fiert al dente.
Serveşte paella cu pătrunjel proaspăt şi un pahar cu vin alb.
Paella cu carne de pui
Pofta buna!