Paella cu fructe de mare si sofran

Printeaza

Paella cu fructe de mare si sofran din: orez, supa de peste, vin, sofran, midii, scoici, creveti, ceapa, telina, bulb de fenicul, usturoi, busuioc, patrunjel, ulei de masline, zeama de lamaie.

Ingrediente:Paella_cu_fructe_de_mare_si_sofran

  • o cana si un sfert de orez pentru paella
  • 4 cani de supa de peste
  • un pahar si jumatate de vin alb
  • un praf de sofran
  • 30 de midii
  • 20 de scoici
  • 15 creveti
  • jumatate de ceapa tocata
  • o tulpina de telina
  • un bulb de fenicul
  • 2 catei de usturoi
  • o mana de busuioc si patrunjel tocat
  • ulei de masline
  • zeama de lamaie

 

Mod de preparare:

Tocaţi fin ceapa, felina, feniculul şi usturoiul. Curăţaţi midiile, scoicile şi crevetii. încălziţi supa de peşte, adăugaţi şofranul şi lăsaţi să se infuzeze cel pufin 10 minute. încingeţi ulei într-o tigaie adâncă şi sotati ceapa, felina şi feniculul timp de 10 minute, la foc mediu.

Adăugaţi usturoiul şi, peste un minut, orezul. Turnaţi un pahar de vin alb, lăsaţi să fiarbă şi adăugaţi supa de peşte. După 5 minute, turnaţi crevetii şi amestecaţi uşor 15 minute. Turnaţi midiile şi scoicile într-un vas în care fierbe jumătate de pahar de vin.

Acoperiţi şi scoateti-le peste aproximativ 3 minute, când s-au deschis. Aranjati-le în boluri şi turnaţi deasupra paella. Amestecaţi uşor şi garnisiţi cu pătrunjel şi busuioc tocat şi lămâie stoarsă.

Paella cu fructe de mare si sofran

Paella_cu_fructe_de_mare_si_sofran

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.