Paella cu fructe de mare

Printeaza

Paella cu fructe de mare din: orez, creveti decorticati, scoici, carne de caracatita, ceapa, usturoi, ardei grasi, mazare, sofran, sare, piper, ulei de masline, patrunjel si salata verde.

Ingrediente:Paella_cu_fructe_de_mare

  • 300 g orez
  • 300 g creveti decorticati
  • 300 g scoici cu cochilie
  • 300 g carne de caracatita
  • doua cepe
  • 3 catei de usturoi
  • doi ardei grasi
  • 200 g mazare
  • o lingurita cu sofran
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • patrunjel
  • salata verde

 

Mod de preparare:

Cepele se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Se pun la călit în patru linguri cu ulei şi când au devenit sticloase se adaugă creveţii şi carnea de caracatiţă tăiată mărunt. Se prăjesc cinci minute la foc mic, se adaugă orezul spălat şi apă cât să-l acopere.

Se condimentează, se adaugă mazărea şi ardeii tăiaţi cubuleţe şi se lasă să fiarbă până absoarbe jumătate din lichid. Se adaugă scoicile, şofranul, usturoiul curăţat de foi şi tocat mărunt. Se continuă fierberea până este absorbit tot lichidul şi orezul este fiert.

Dacă lichidul este absorbit prea repede şi orezul nu a fiert, se mai adaugă o cană cu apă şi se lasă să fiarbă. Când paella este gata, se adaugă puţin pătrunjel tocat presărat deasupra şi se serveşte imediat. Paella se poate servi ca atare sau cu salata verde.

Paella cu fructe de mare

Paella_cu_fructe_de_mare

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.