Paella cu midii si creveti
PrinteazaPaella cu midii si creveti din: pulpa de pui, orez, ulei, midii, creveti, mazare, ceapa, sofran, vin, boia, ardei, usturoi.
- 1 pulpă de pui dezosată
- 150 g orez
- 30 ml ulei
- 10 midii
- 10 creveţi
- 2 linguri mazăre
- 1 ceapă
- 1 roşie
- 2-3 fire de şofran
- 50 ml vin alb sec
- 1/2 linguriţă boia dulce
- 1/2 ardei iute
- sare
- piper
- 1 căţel de usturoi
- 1/2 linguriţă turmeric
- 300 ml supă clară de pui
- 100 g fasole verde
Mod de preparare:
Toarnă uleiul într-o tigaie largă şi înaltă şi căleşte puţin usturoiul tătat felii subţiri.
Căleşte carnea de pui tăiată în bucăţi potrivite şi ceapa tocată, apoi adaugă roşia tăiată cubuleţe şi rondele de ardei iute, mai lasă 3-4 minute, pune şi orezul spălat în câteva ape şi fasolea verde.
Toarnă supa fierbinte, adaugă şofranul, turmericul, boiaua, potriveşte de sare şi piper şi amestecă. După ce scade la jumătate, pune vinul, mazărea şi fructele de mare spălate şi curăţate, amestecă, lasă să fiarbă 7-8 minute.
Pofta buna!
Poate te intereseaza si: