Paella cu pui, salam si creveti
PrinteazaPaella cu pui, salam si creveti din: pulpe de pui, ulei de masline, chorizo feliat (salam uscat foarte picant), pancetta (kaizer), ceapa, usutroi, ardei grasi rosii, fasole verde, orez, supa de pui, midii, creveţi curăţaţi, pătrunjel, lămâie.
Ingreidente:
- 6 pulpe de pui fără piele
- 2 linguri ulei de măsline
- 250 g chorizo feliat (salam uscat foarte picant)
- 75 g pancetta (kaizer) tăiată cuburi
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 2 ardei graşi roşii
- 150 g fasole verde
- 2 linguriţe boia dulce
- 500 g orez
- 1 1/2 l supă de pui
- 1 kg midii
- 300 g creveţi curăţaţi (cruzi, cu carapace)
- pătrunjel
- felii de lămâie
Mod de preparare:
Se taie bucăţi pulpele de pui. Se încinge uleiul într-o tigaie mare: se prăjesc bucăţile de pui; se scot şi se prăjesc în locul lor chorizo şi pancetta.
Se toacă ceapa şi usturoiul. Se curăţă ardeiul gras şi se taie fâşii. Se adaugă toate la chorizo şi se călesc 3 min. Se adaugă fasolea verde şi bucăţile de pui; se condimentează cu boia. Se lasă să fiarbă la foc moale, cca 1 min.
Se adaugă orez şi supă; se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă timp de 15-20 min., până ce orezul este fiert. Se poate adăuga puţin şofran, după gust.
Se curăţă midiile sub jet de apă rece şi se îndepărtează exemplarele deschise. Se aşază în cratiţă împreună cu creveţii.
Se fierb fără capac, până ce se deschid midiile şi se fierb creveţii. Se presară 1 lingură pătrunjel tocat şi se serveşte garnisit cu felii de lămâie.
Paella cu pui, salam si creveti
Pofta buna!