Paella cu scoici si creveti

Printeaza

Paella cu scoici si creveti din: pulpa de pui, orez, ulei, midii, creveti, mazare, ceapa, sofran, vin, boia, ardei, usturoi.

Ingrediente:Paella cu scoici si creveti

  • 1 pulpă de pui dezosată
  • 150 g orez
  • 30 ml ulei
  • 8 midii
  • 10-12 creveţi
  • 2 linguri mazăre congelată
  • 1 ceapă
  • 1 roşie
  • 2-3 fire de şofran
  • 50 ml vin alb sec
  • 1/2 linguriţă boia dulce
  • 1/2 ardei iute
  • sare
  • piper
  • 1 căţel de usturoi
  • 1/2 linguriţă turmeric
  • 300 ml supă clară de pui
  • 100 g fasole verde

 

Mod de preparare:

Toarnă uleiul într-o tigaie largă şi înaltă şi căleşte puţin usturoiul tătat felii subţiri, apoi aruncă-l.

Căleşte carnea de pui tăiată în bucăţi potrivite şi ceapa tocată, apoi adaugă roşia tăiată cubuleţe şi rondele de ardei iute, mai lasă 3-4 minute, pune şi orezul spălat în câteva ape şi fasolea verde.

Toarnă supa fierbinte, adaugă şofranul, turmericul, boiaua, potriveşte de sare şi piper şi amestecă.

După ce scade la jumătate, pune vinul, mazărea şi fructele de mare spălate şi curăţate, amestecă, lasă să fiarbă 7-8 minute, închide focul şi mai lasă 3-4 minute să absoarbă lichidul.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.