Paella cu scoici si sofran

Printeaza

Paella cu scoici si sofran din: ardei, dovlecel, ceapa, usturoi, scoici, biban, ulei, rosii, creveti, sofran, orez, sare, piper, lamaie.

Ingrediente:Paella cu scoici si sofran

  • 1 ardei rosu
  • 1 dovlecel
  • 2 cepe
  • 4 catei de usturoi
  • 500 g scoici
  • 1 l supa de peste
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 conserva rosii decojite
  • 400 g orez de rizoto
  • 400 g de biban de mare
  • 8 crevete in cochilie
  • 1 lingurita sofran
  • sare
  • piper
  • felii de lamaie

 

Mod de preparare:

Se taie marunt ardeiul, dovlecelul, usturoiul si ceapa. Se pun scoicile in apa clocotita 5 minute. Cele care nu se desfac se arunca.

Se calesc legumele in ulei incins, apoi se pun rosiile din conserva si supa de peste. Se adauga sofran, sare si piper, apoi se pune si orezul. Se lasa la fiert cam 10 minute.

Pune-ti in orez pestele taiat bucatele, scoicile si crevetele se acopera cratita cu o foaie de aluminiu si se lasa la cuptor la foc mediu, o jumatate de ora.

Se decoreaza cu rondele de lamaie si se serveste.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.