Paella cu fructe de mare si sofran
PrinteazaPaella cu fructe de mare si sofran din: scoici, calamari prospeti, langustine, orez cu bob mediu, mazare congelata, ceapa, usturoi, pasta de tomate, ulei demăsline, foi de dafin, sofran, sare, piper.
Ingrediente:
- 500 g scoici
- 300 g calamari proaspeţi
- 7 langustine
- 300 g orez cu bob mediu
- 100 g mazăre congelată
- 2 cepe
- 2 căţei de usturoi
- 1 lingură pastă de tomate
- 6 linguri de ulei demăsline
- 1 foaie de dafin
- 1 fir de şofran
- 1 linguriţă de sare
- 1 linguriţă de piper
Mod de preparare:
Spală scoicile, pune-le într-o cratiţă şi ţine-le sub capac, la foc iute, trei minute ca să se deschidă. Dă-le deoparte şi lasă-le în suc propriu.
Incălzeşte 250 ml de apă cu sare, adaugă langustinele şi fierbe-le trei minute, la de pe foc şi păstrează apa în care au fiert.
Căleşte ceapa, adaugă calamarul rondele, pasta de tomate, şofranul şi piperul. Lasă la înăbuşit zece minute.
Adaugă sucul scoicilor şi apa în care au fiert langustinele şi mai toarnă 500 ml de apă. Când clocoteşte, pune mazărea şi fierbe totul 5 minute.
Separat, căleşte orezul în trei linguri de ulei, apoi adaugă calamarul şi mazărea împreună cu lichidul în care au fiert.
Lasă totul la foc potrivit 15-20 de minute. Spre final, pune scoicile şi langustinele.
Paella cu fructe de mare si sofran
Pofta buna!