Paella cu fructe de mare si sofran

Printeaza

Paella cu fructe de mare si sofran din: scoici, calamari prospeti, langustine, orez cu bob mediu, mazare congelata, ceapa, usturoi, pasta de tomate, ulei demăsline, foi de dafin, sofran, sare, piper.

Paella cu fructe de mare si sofran

Ingrediente:

  • 500 g scoici
  • 300 g calamari proaspeţi
  • 7 langustine
  • 300 g orez cu bob mediu
  • 100 g mazăre congelată
  • 2 cepe
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 lingură pastă de tomate
  • 6 linguri de ulei demăsline
  • 1 foaie de dafin
  • 1 fir de şofran
  • 1 linguriţă de sare
  • 1 linguriţă de piper

Mod de preparare:

Spală scoicile, pune-le într-o cratiţă şi ţine-le sub capac, la foc iute, trei minute ca să se deschidă. Dă-le deoparte şi lasă-le în suc propriu.

Incălzeşte 250 ml de apă cu sare, adaugă langustinele şi fierbe-le trei minute, la de pe foc şi păstrează apa în care au fiert.

Căleşte ceapa, adaugă calamarul rondele, pasta de tomate, şofranul şi piperul. Lasă la înăbuşit zece minute.

Adaugă sucul scoicilor şi apa în care au fiert langustinele şi mai toarnă 500 ml de apă. Când clocoteşte, pune mazărea şi fierbe totul 5 minute.

Separat, căleşte orezul în trei linguri de ulei, apoi adaugă calamarul şi mazărea îm­preună cu lichidul în care au fiert.

Lasă totul la foc potrivit 15-20 de minute. Spre final, pune scoicile şi langustinele.

Paella cu fructe de mare si sofran

Paella cu fructe de mare si sofran

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.