Paella marinara

Printeaza

Paella marinara din: usturoi, lamaie, ulei, biban de mare, fructe de mare sau creveti, ceapa, peperoni, orez, supa de legume, sofran, mazare, lamaie.

Ingrediente:Paella marinara

  • 4 căţei de usturoi
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 500 g file proaspăt de biban de mare
  • 250 g mix de fructe de mare sau creveţi (congelat)
  • 1 ceapă mare
  • 1 ardei peperoni mare, roşu
  • 250 g orez cu bob lung
  • cca. 500 ml supă de legume
  • 3 fire de şofran
  • 100 g mazăre (congelată)
  • 3 felii de lămâie

 

Mod de preparare:

Se curăţă usturoiul. Se amestecă zeamă de lămâie cu 2 linguri de ulei, se adaugă 2 căţei de usturoi presaţi, apoi peştele spălat şi tamponat. Compoziţia se lasă apoi la rece timp de circa 30 de minute.

Intre timp, se dezgheaţă amestecul de fructe de mare sau creveţii, se clătesc şi se lasă la scurs. Se curăţă ceapa şi se toacă. Se toacă şi căţeii de usturoi rămaşi. Se taie pe jumătate ardeiul iute, se scot seminţele şi se taie felii.

Se încinge restul de ulei într-o tigaie de paella sau într-o tigaie mare şi se călesc cca. 5 minute ceapa, usturoiul şi ardeiul.

Se adaugă orezul, amestecând continuu, se căleşte până devine sticlos şi se stinge apoi cu supa de legume. Se adaugă şofranul şi se lasă totul să clocotească cu capac, la foc mic, circa 10 minute.

Se scoate peştele din marinadă, se aşează pe orez şi se lasă să se înăbuşe circa 5 minute. Se adaugă şi amestecul de fructe de mare sau creveţii şi mazărea şi se înăbuşe totulîncă 4 minute.

Paella se ornează cu feliile de lămâie şi se serveşte din tigaie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.