Paella marinera
PrinteazaO reteta de paella marinera delicioasa din: midii, scoici vongole, creveti, rosii, ardei grasi, ceapa, usturoi, ulei de masline, bulion, sare, piper, orez, supa foaie de dafin, sofran, rondele de sepie sau calamar si mazare congelata.
- 8 midii
- 8 scoici vongole
- 8 creveţi uriaşi
- 2 roşii
- 2 ardei graşi roşii
- 1 ceapă
- 1 căţel de usturoi
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 lingură bulion
- sare
- piper
- 300 g orez cu bob lung
- 600 ml supă
- 1 foaie de dafin
- 1 pliculeţ şofran
- 150 g rondele de sepie sau calamar (congelate)
- 100 g mazăre congelată
Mod de preparare:
Se spală scoicile cu pensula sub jet de apă rece, îndepărtând eventualele filamente. Se pregătesc creveţii.
Se opăresc roşiile, se decojesc şi se taie cuburi, ca şi ardeiul gras, ceapa şi usturoiul. 2 Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie mare şi se căleşte ceapa.
Se adaugă căţelul de usturoi, legumele şi bulionul, se amestecă şi se condimentează. Se adaugă apoi orezul şi se amestecă; se toarnă supa fierbinte.
Se repartizează deasupra foaia de dafin, şofranul şi rondelele de sepie sau calamar. Se acoperă vasul cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc moale cca 25-30 min.
Se scutură din când în când tigaia. Cu 8-10 minute înainte de terminarea timpului de fierbere se adaugă mazărea, uşor decongelată, midiile şi creveţii; se fierb împreună.
Se aruncă midiile care nu s-au deschis în acest proces. Paella se ornează după fantezie şi se serveşte direct din tigaie.
Paella marinera
Pofta buna!