Paella marinera

Printeaza

O reteta de paella marinera delicioasa din: midii, scoici vongole, creveti, rosii, ardei grasi, ceapa, usturoi, ulei de masline, bulion, sare, piper, orez, supa foaie de dafin, sofran, rondele de sepie sau calamar si mazare congelata.

Ingrediente:Paella marinera

  • 8 midii
  • 8 scoici vongole
  • 8 creveţi uriaşi
  • 2 roşii
  • 2 ardei graşi roşii
  • 1 ceapă
  • 1 căţel de usturoi
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură bulion
  • sare
  • piper
  • 300 g orez cu bob lung
  • 600 ml supă
  • 1 foaie de dafin
  • 1 pliculeţ şofran
  • 150 g rondele de sepie sau calamar (congelate)
  • 100 g mazăre congelată

 

Mod de preparare:

Se spală scoicile cu pensula sub jet de apă rece, îndepărtând eventualele fila­mente. Se pregătesc creveţii.

Se opăresc roşiile, se decojesc şi se taie cuburi, ca şi ardeiul gras, ceapa şi usturoiul. 2 Se încin­ge uleiul de măsline într-o tigaie mare şi se căleşte ceapa.

Se adaugă căţelul de us­turoi, legumele şi bulionul, se amestecă şi se condimentează. Se adaugă apoi orezul şi se amestecă; se toarnă supa fierbinte.

Se repartizează deasupra foaia de dafin, şofranul şi rondelele de sepie sau calamar. Se acoperă vasul cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc moale cca 25-30 min.

Se scu­tură din când în când tigaia. Cu 8-10 mi­nute înainte de terminarea timpului de fierbere se adaugă mazărea, uşor decon­gelată, midiile şi creveţii; se fierb împreu­nă.

Se aruncă midiile care nu s-au deschis în acest proces. Paella se ornează după fantezie şi se serveşte direct din tigaie.

Paella marinera

Paella marinera

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.