Paella de marisco
PrinteazaPaella de marisco din: rosii, ceapa, usturoi, file de peste, creveti, ulei de masline, mazare, orez, smantana, supa, curcuma, sare si piper.
- 200 g rosii
- 2 cepe
- 2 catei de usturoi
- 200 g file de peste (de ex. somon)
- 200 g creveti uriasi decorticati
- 2 linguri ulei de masline
- 150 g mazare congelata
- 300 g orez
- 250 ml smantana
- 500 ml supa
- 1 lingurita rasa curcuma
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă şi se taie cuburi roşiile. Se curăţă,şi se toacă usturoiul şi ceapa. Se spală şi se şterg peştele şi creveţii. Se taie peştele în cuburi mari. Se încinge uleiul într-o tigaie mare; se prăjesc creveţii şi usturoiul; se scot apoi creveţii. în tigaie se aşază ceapa şi se prăjeşte împreună cu usturoiul.
Se adaugă roşiile, mazărea şi orezul şi se călesc 5 minute. Se amestecă smântână cu supă şi se toarnă peste orez. Se condimentează cu sare, piper şi curcuma.Se aşază un capac şi se lasă să fiarbă înăbuşit paella la foc moale cca 10 minute, fără a mai amesteca.
Deasupra orezului se repartizează creveţii şi cuburile de peşte; se pune la loc capacul şi se mai fierbe 10 minute. Se garniseşte după dorinţă.
Paella de marisco
Pofta buna!