Paella cu melci, iepure si pui

Printeaza

Paella cu melci, iepure si pui din: ulei de măsline, pui, carne de iepure, praf de pătmnjel, usturoi, ardei roşu, roşii, fasole albă, bob proaspăt, apă, melci, orez, şofran, lapţi proaspeţi (dâton, peşte-sabie etc.), icre de peşte proaspete (ton, anghilă imperială, anghilă mică, hering etc.), fasole verde, sare, piper negru.

 

Ingredinete: Paella_cu_melci_iepure_si_pui

  • 250 ml ulei de măsline
  • 1 pui de 1 kg
  • 500 g carne de iepure
  • 1 praf de pătmnjel tocat
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 ardei roşu
  • 3 roşii bine coapte
  • 300g fasole albă de Spania
  • 200 g bob proaspăt
  • 250 ml apă
  • 300 g melci
  • 500 g orez
  • 1/2 lingură de şofran
  • 200 g lapţi proaspeţi (dâton, peşte-sabie etc.)
  • 200 g icre de peşte proaspete (ton, anghilă imperială, anghilă mică, hering etc.)
  • 200 g fasole verde
  • sare
  • piper negru

 

Mod de preparare:

Se taie puiul şi iepurele şi se presară bucăţile cu sare şi piper.

Se toacă pătrunjelul, usturoiul şi piperul roşu. Se curăţă de pieliţă roşiile şi se taie în patru, se curăţă bobul.

Se pune ulei la închins într-un vas mare de metal cu două toarte, care se numeşte exact paella, unde se prăjesc bucăţile de pui şi de iepure, la care se adaugă, în ordine: pătrunjelul, usturoiul şi ardeiul tocat, apoi fasolea, bobul şi roşiile tăiate în patru.

Se toară apă rece deasupra, se adaugă melcii şi se lasă să fiarbă, timp de 20 de minute, la foc mic, amestecând.

Apoi, se măreşte flacăra şi, amestecând permanent, se pune orezul şi şofranul.

Se amestecă, se aşteaptă 3-4 minute, apoi se face focul mic şi se lasă să fiarbă încă 15 minute. Intre timp, se taie lapţii în feliuţe subţiri şi se scot icrele din punga lor.

Cu un minut înainte de sfârşitul fierberii, se aşază aceste două ingrediente peste preparat, fără să amestecaţi.

Veţi amesteca doar în momentul servirii.

Paella cu melci, iepure si pui

Paella_cu_melci_iepure_si_pui

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.