Paella cu peste

Printeaza

O reteta de paella cu peste din: file de peste, orez, sofran, ceapa, ardei grasi, rosii, mazare, zahar, boia de ardei iute, usturoi, patrunjel, sare si piper.

 

Ingrediente:Paella cu peste

  • 500 g file de peste (cod, salau, hering)
  • 200 g orez
  • un varf de lingurita sofran
  • 2 cepe
  • 2 ardei grasi
  • 5 rosii
  • 100 g mazare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita rasa boia de ardei iute
  • 2 catei de usturoi
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi ceapa şi ardeiul gras, spă- laţi-le şi tăiaţi-le în bucăţele. Opăriţi roşiile şi curăţaţi-le de pieliţă.

Tăiaţi peştele în bucăţi cu latura de circa 3cm şi prăjiţi-le în ulei 5 minute sau până când se rumenesc puţin pe toate părţile.

Scoateţi pe o farfurie bucăţile de peşte şi puneţi în tigaia în care le-aţi prăjit orezul, ceapa, ardeiul gras, rosiile şi mazărea.

Căliţi-le 2-3 minute la foc mic, apoi adăugaţi 600ml apă fiartă.

Puneţi şi zahărul, boiaua de ardei, şofranul, sare şi piper după gust şi lăsaţi să fiarbă la foc mic până ce orezul absoarbe aproape toată zeama din tigaie.

Adăugaţi atunci bucăţile de peşte prăjit şi jumătate din legătura de pătrunjel, amestecaţi bine şi mai lăsaţi să fiarbă la foc mic, amestecând din când în când, cu grijă, până când scade bine.

Serviţi paella caldă cu pătrunjelul rămas tocat mărunt, presărat deasupra.

Paella cu peste

Paella cu peste

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Paella cu scoici si sofran

Paella cu scoici si sofran

Paella cu scoici si sofran din: ardei, dovlecel, ceapa, usturoi, scoici, biban, ulei, rosii, creveti, sofran, orez, sare, piper, lamaie. Ingrediente: 1 ardei rosu 1 dovlecel 2 cepe 4 catei de usturoi 500 g scoici 1 l supa de peste 4 linguri ulei de masline 1 conserva rosii decojite 400 g orez de rizoto 400 […]

 

Paella cu midii si pui

Paella cu midii si pui

Paella cu midii si pui din: midii, ulei, pulpe de pui, ceapa, usturoi, rosii, ardei, mazare, boia, orez, crevete, busuioc. Ingrediente: 450 g midii proaspete 4 linguri ulei de măsline 6 pulpe superioare de pui de dimensiuni medii o ceapă nu prea mare, tocată mărunt un căţel de usturoi, zdrobit 225 gr roşii curăţate de pieliţă […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Incoming search terms:

  • paella cu peste
  • https://www restaurantedelux ro/paella-peste html

1 comentariu

  1. Ati pierdut undeva pe drum rosiile…ce se face cu ele??

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.