Paella cu pui si caju
PrinteazaPaella cu pui si caju din: piept de pui, orez, ceapa, usturoi, bacon, ardei, rosii, caju, supa de pui, ulei, sare, cimbrisor.
Ştiati ca… cuvântul spaniol paella e derivat din latinescul patella, care înseamnă tipsie?
- 1 piept de pui dezosat
- 200 g orez
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 150 g bacon felii
- 1 ardei rosu
- 2 roşii mari
- 2 linguri de nuci caju tocate
- 600 ml supă de pui
- 2 linguri de ulei
- sare
- cimbrişor (pentru decor)
Mod de preparare:
Taie carnea în cubuleţe. încinge uleiul şi rumeneşte bucăţile de piept timp de 5-7 minute. Lasă-le deoparte.
Căleşte ceapa până se înmoaie, adaugă ardeiul tocat, usturoiul, baronul şi amestecă la foc moderat 5-6 minute.
Păstrează câteva felii de bacon fript, pe care le adaugi după ce scoţi preparatul din cuptor.
Pune orezul într-o tavă termorezistentă, adaugă carnea, roşiile tocate, nucile caju şi supa. Dă la cuptor pentru 20-25 de minute.
Paella cu pui si caju
Pofta buna!