Paella cu pui si caju

Printeaza

Paella cu pui si caju din: piept de pui, orez, ceapa, usturoi, bacon, ardei, rosii, caju, supa de pui, ulei, sare, cimbrisor.

Ştiati ca… cuvântul spaniol paella e derivat din latinescul patella, care înseamnă tipsie?

Ingrediente:Paella_cu_pui_si_caju

  • 1 piept de pui dezosat
  • 200 g orez
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 150 g bacon felii
  • 1 ardei rosu
  • 2 roşii mari
  • 2 linguri de nuci caju tocate
  • 600 ml supă de pui
  • 2 linguri de ulei
  • sare
  • cimbrişor (pentru decor)

 

Mod de preparare:

Taie carnea în cubuleţe. încinge uleiul şi rumeneşte bucăţile de piept timp de 5-7 minute. Lasă-le deoparte.

Căleşte ceapa până se înmoaie, adaugă ardeiul tocat, usturoiul, baronul şi amestecă la foc moderat 5-6 minute.

Păstrează câteva felii de bacon fript, pe care le adaugi după ce scoţi preparatul din cuptor.

Pune orezul într-o tavă termorezistentă, adaugă carnea, roşiile tocate, nucile caju şi supa. Dă la cuptor pentru 20-25 de minute.

 

Paella cu pui si caju

Paella_cu_pui_si_caju

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.