Paella de pui – reteta gustoasa
PrinteazaPaella de pui din: piept de pui, ciuperci, orez, ardei gras, mazare, ceapa, supa, sofran, usturoi, ulei, sare.
- 2 piepţi de pui
- 10 ciuperci albe
- 250 g orez cu bob lung
- 1 ardei gras verde
- 1 mână de mazăre congelată
- 1 ceapă medie
- 750 ml supă din concentrat
- 1/2 de vârf de cuţit subţire de şofran
- 1 căţel de usturoi
- 100 ml ulei
- sare
Mod de preparare:
Carnea se taie cuburi şi se pune în uleiul încins. Se rumeneşte şi, după ce carnea şi-a schimbat culoarea, se scoate din tigaie.
Apoi se pune ceapa şi se lasă să se înmoaie. Intr-o tigaie mare se încinge ulei, se pune ardeiul tăiat fâşii, se adaugă carnea, ciupercile tăiate lamele şi se lasă să se evapore apa pe care o lasă ciupercile.
Apoi, se pune orezul şi supa. Se lasă la fiert.
Intr-un mojar de bucătărie se pisează usturoiul cu sare, se adaugă şofranul şi se stinge cu o lingură din zeama din tigaie.
Apoi se toarnă peste orezul care fierbe. Când zeama scade la jumătate, se adaugă mazărea congelată şi se lasă să fiarbă.
In momentul în care orezul este fiert, se trage tigaia de pe foc şi se lasă 5 minute înainte de a se aduce la masă.
Paella de pui
Pofta buna!