Paella cu pui si sofran
PrinteazaPaella cu pui si sofran din: pulpe de pui, faina, ulei de masline, ceapa, usturoi, orez, boia dulce, sofran, lamaie, supa de pui, mazare, fasole verde, marar, menta, patrunjel.
- 6 pulpe de pui, cu piele
- 2 linguri de faina
- 3 linguri ulei de masline
- 2 cepe, tocate
- 3 catei de usturoi, feliat
- 400g orez pentru paella
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- 2 varfuri de sofran
- coaja rasa si zeama de la 2 lamai
- 1,5 litri supa de pui
- cate 200g boabe de mazare si fasole verde
- cate 2 legaturi de marar, menta si patrunjel, tocate
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 180°C. Asezoneaza bine pulpele de pui si apoi tavaleste-le prin faina.
Incinge 1 lingura de ulei intr-o tigaie mare si adanca. Prajeste pulpele de pui pana devin aurii, apoi transfera-le intr-o tava de copt si da-le la cuptor 30-40 de minute.
Adauga restul de ulei, ceapa si usturoiul, apoi caleste-le la foc mic pana se inmoaie – circa 10-15 minute.
Adauga orezul, boiaua, sofranul si coaja rasa de lamaie, apoi toarna supa si lasa totul sa fiarba aproximativ 20 de minute la foc mediu.
Adauga mazarea, fasolea si zeama de la 1 lamaie si mai lasa totul pe foc pana cand orezul si legumele se fierb bine.
Incorporeaza ierburile aromatice si cata zeama de lamaie mai simti ca e nevoie, plus sare si piper dupa gust.
Transfera pulpele de pui inapoi in tigaie si acoper-o 5 minute pentru ca aromele sa se intrepatrunda, inainte de a servi paella.
Paella cu pui si sofran
Pofta buna!