Paella cu sofran

Printeaza

Paella cu sofran din: usturoi, creveti, midii, inele de calamar, mazare, orez, vin, ulei de masline, patrunjel, sare, piper, sofran.

Inrgediente:Paella_cu_sofran

  • 6 catei de usturoi
  • 6 creveti semipreparati
  • 10 bucati midii
  • 100 g inele calamar
  • 100 g mazare boabe
  • 100 g orez
  • 200 ml vin alb
  • ulei de masline
  • patrunjel proaspat
  • sare
  • piper
  • sofran

 

Mod de preparare:

Incingem 4 linguri de ulei de măsline într-o tigaie mare. Prăjim căţeii întregi de usturoi şi adăugăm creveţii. Ii prăjim până se rumenesc. Scoatem creveţii din tigaie şi adăugăm rondelele de calamar. Le prăjim 3-4 minute şi le scoatem pe o farfurie.

Punem la fiert 200 ml apă amestecată cu 200 ml vin alb. Când clocoteşte, adaugăm scoicile şi le fierbem până se deschid. Cele ce nu s-au deschis se aruncă. Păstrăm scoicile bune într-o strecurătoare.

Fierbem separat mazărea în 300 ml apă cu sare. După 10 minute o scoatem într-o strecurătoare. Incingem ulei de măsline într-o tigaie şi adăugăm orezul. Presărăm sare, piper şi şofran şi turnăm 100 ml vin alb şi 200 ml din zeama în care au fiert scoicile.

Lăsăm să fiarbă până se umflă, amestecând continuu. Adăugăm mazărea, inelele de calamar şi scoicile. Amestecăm uşor, iar deasupra aşezăm creveţii. Ornăm cu pătrunjel tocat. Servim fierbinte.

Paella cu sofran

Paella_cu_sofran

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.