Paella cu sofran

Printeaza

Paella cu sofran din: mix de fructe de mare, orez, supa de legume, ceapa, ardei gras, usturoi, rosii cherry, ulei de masline, vin alb, patrunjel, sofran.

Ingrediente:Paella_cu_sofran

  • 250 g mix de fructe de mare (creveti, calamar, scoici)
  • 1 cana cu orez cu bob lung
  • 50 ml supa de legume sau apa
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • 2 catei de usturoi
  • 150 g rosii cherry
  • 2 linguri cu ulei de masline
  • 50 ml vin alb sec
  • patrunjel
  • sofran
  • sare

 

Mod de preparare:

Căleşte ceapa în ulei de măsline. Adaugă usturoiul zdrobit şi ardeiul gras tăiat fideluţă. Pune într-o parte fructele de mare, iar după cel mult 5-7 minute, scoate-le într-un castron (altfel, se întăresc foarte tare).

Adaugă orezul spălat, un praf de sare şi un strop de vin, Stinge cu supa de legume şi lasă să fiarbă la foc mic. Când orezul este aproape fiert, pentru culoare şi aromă, pune două filamente de şofran.

Spre final, adaugă fructele de mare, roşiile cherry tăiate pe jumătate şi pătrunjel tocat fin. Lasă pe foc 1 -2 minute, ca să se întrepătrundă aromele. Serveşte fierbinte, alături de un pahar cu vin alb sec.

Paella cu sofran

Paella_cu_sofran

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.