Paella Valensiana

Printeaza

Paella Valensiana din: rata sau pui, costite de porc, carne de iepure, fasole, ardei, orez, sofran, supa, rosie, usturoi, ulei, sare.
Ingrediente:Paella Valensiana

  • rata sau pui (aripioare, pulpe, ficat)
  • costite de porc taiate marunt eventual
  • carne de iepure
  • fasole verde si alba
  • un ardei rosu (capia) taiat in bucati mari
  • orez
  • sofran
  • supa de pui sau apa calda
  • 1 rosie taiata in bucati
  • 2 samburi de usturoi
  • ulei
  • sare
  • ardei iuti

 

Mod de preparare:

Se pune ulei intr-o tigaie mai mare  si se caleste ardeiul.

Se adauga carnea pana cand devine aurie. Imediat se adauga usturoiul tocat si fasolea.

Cand si acestea s-au calit se pune rosia cu putina apa pentru a nu se arde.

Dupa ce totul este gata, urmeaza orezul si putin ulei daca este nevoie si se lasa in continuare pe foc timp de cateva minute, dupa care se adauga supa sau apa fierband (doua cani pentru fiecare cana de orez), sofranul si ardei iute tocat marunt.

Cand incepe sa fiarba, se da focul mai mic si se lasa pana scade.

Se adauga sare dupa gust.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.