Paella cu scoici si creveti din: pulpa de pui, orez, ulei, midii, creveti, mazare, ceapa, sofran, vin, boia, ardei, usturoi. Ingrediente: 1 pulpă de pui dezosată 150 g orez 30 ml ulei 8 midii 10-12 creveţi 2 linguri mazăre congelată 1 ceapă 1 roşie 2-3 fire de şofran 50 ml vin alb sec 1/2 linguriţă […]
Paella
PrinteazaPaella este o mancare traditionala absolut delicioasa originara din Spania, poate fi considerata chiar regina artei culinare spaniole.
- 1 ardei rosu
- 1 dovlecel
- 2 cepe
- 4 catei de usturoi
- 500 g scoici
- 1 l supa de peste
- 4 linguri ulei de masline
- 1 conserva rosii decojite
- 400 g orez de rizoto
- 400 g de biban de mare
- 8 crevete in cochilie
- 1 lingurita sofran
- sare
- piper
- felii de lamaie
Mod de preparare:
Se taie marunt ardeiul, dovlecelul, usturoiul si ceapa. Se pun scoicile in apa clocotita 5 minute. Cele care nu se desfac se arunca.
Se calesc legumele in ulei incins, apoi se pun rosiile din conserva si supa de peste. Se adauga sofran, sare si piper, apoi se pune si orezul. Se lasa la fiert cam 10 minute.
Pune-ti in orez pestele taiat bucatele, scoicile si crevetele se acopera cratita cu o foaie de aluminiu si se lasa la cuptor la foc mediu, o jumatate de ora.
Inainte de a servi se decoreaza cu rondele de lamaie.
Poftă bună!
Paella cu piept de pui
Paella cu piept de pui din: piept de pui, mazare, orez, ardei, morcov, praz, sofran, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 felii piept de pui o conserva mică mazăre 200 g orez cu bob lung un ardei gras roşu un morcov un fir praz un pic de sofran 5-6 linguri ulei sare piper Mod de preparare: […]
Paella cu pui si fructe de mare
Paella cu pui si fructe de mare din: piept de pui, creveti, midii, ceapa, ardei, rosie, orez, paprika, fulgi de chili. Ingrediente: 1 piept de pui 20 de creveţi mari 200 g midii 8 fire de ceapă verde 1 ardei gras 200 g orez 1 linguriţă rasă cu paprica afumată 1/2 linguriţă cu fulgi de […]
Paella cu creveti
Paella cu creveti din: piept de pui, creveti, midii, ceapa, ardei, orez, paprika, usturoi, rosie, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de pui (sau 3-4 copane inferioare) 20 de creveţi mari 200 g midii 8 fire de ceapă verde 1 ardei gras 200 g orez 1 linguriţă rasă cu paprica afumată 1/2 linguriţă cu fulgi de […]
Pofta buna!
interesanta reteta! Merita incercata!
Interesanta reteta!
Verisoara mea din Spania mi-a pregatit o paella. Este abolut delicioasa. Ea nu a folosit scoici, ci creveti. O sa incerc sa fac reteta voastra.