Paine alba cu seminte
PrinteazaPaine alba cu seminte din: faina, drojdie, apa, oua, zahar, sare, seminte.
- 250 g făină de grâu tip 000
- 250 g făină de grâu tip 650
- 25 g drojdie
- 4 linguriţe zahăr brun
- 1 linguriţă sare
- cca 300 ml apă
- 1 gălbenuş
- seminţe (amestec de floarea-soarelui, dovleac, susan, in)
Mod de preparare:
Se pune într-un vas puţină apă călduţă, se adaugă drojdia şi zahărul. Se lasă la dospit 10-15 minute la loc cald.
Se cerne făina de 3 ori şi se adaugă sarea. Se pune într-un vas şi se adaugă drojdia. Se amestecă şi se toarnă câte puţină apă caldă, amestecând. Se frământă 20 minute.
Se acoperă vasul şi se lasă la dospit cca 1 oră la loc cald şi ferit de curent.
După ce a crescut, se frământă din nou. Se tapetează o formă cu hârtie de copt sau se unge cu puţin ulei şi se pudrează cu făină. Se pune coca, se crestează cu cuţitul în mai multe locuri şi se lasă încă 1 oră la crescut.
Se unge cu gălbenuş bătut, se presară seminţele şi se coace 1 oră în cuptorul preîncălzit la foc mediu. Se scoate imediat din formă, se pune pe un grătar şi se acoperă cu un prosop curat.
Pofta buna!