Paine cu aroma de scortisoara din: faina, praf de copt, curmale, zahar brun, scortisoara, sare, sos de mere, oua.
Ingrediente:
300 g făină
10 g praf de copt
250 g curmale fără sâmburi, tocate
100 g zahăr brun
1 lingură rasă cu scorţişoară
1 vârf de cuţit de sare
270-285 g sos de mere
2 ouă
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 160°C. Pune făina într-un castron şi amestec-o cu praful de copt, zahărul, scorţişoara, sarea şi curmalele. Adaugă sosul de mere, ouăle şi 5 linguri cu apă.
Amestecă bine. Toarnă compoziţia într-o tavă unsa si tapetata şi nivelează suprafaţa.
Coace pâinea în centrul cuptorului timp de 1-1 1/2 ore, până când devine fermă la atingere.
Scoate pâinea din cuptor şi las-o să se răcească în tavă 5-10 minute, apoi scoate-o şi las-o să se răcească complet.
Pâine prăjită cu anșoa și unt din: paine de casa, unt, ansoa in ulei, suc de lamaie, sare, piper. Ansoa este un pește bogat în proteine și în acizi grași omega-3, iar aceste proprietăți nutritive au fost asociate cu diverse beneficii pentru sănătate. Consumul regulat de ansoa poate ajuta la reducerea nivelului de colesterol, la […]
Rulouri de paine cu sunca din: salata verde, apa, paine alb, unt, cascaval, sunca afumata. Ingredinte: o salata verde 2 cepe de apa o piine alba pentru toast 100 g unt 4 felii cascaval 4 felii sunca afumata Mod de preparare O ceapa se taie inele iar cealalta se toaca fin. Painea se […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.