Paine aromata cu masline

Printeaza

Paine aromata cu masline din: lapte, sare, zahar, faina, drojdie, telemea, masline, spanac.

Ingrediente:Paine aromata cu masline

Pentru aluat:

  • 250 ml lapte călduţ
  • o linguriţă sare
  • o linguriţă zahăr
  • 360 g făină
  • 5 g drojdie uscată
  • 100 g telemea

Pentru umplutură:

  • 200 g măsline
  • 200 g spanac

Pentru copt:

  • un gălbenuş
  • 2 linguri lapte

 

Mod de preparare:

Se amestecă cu mâna sau la maşina de pâine laptele cu sarea, zahărul, făina si drojdia. In momentul în care s-a format aluatul, se adaugă telemeaua rasă, se amestecă şi se lasă la crescut circa o oră.

Se lucrează puţin aluatul pentru a-i scoate aerul, apoi se rupe într-un număr par de bucăţi. Acestea se întind pe lung şi se repartizează umplutura de măsline şi spanac.

Se rulează, se împletesc apoi două câte două, se aşază în tava mare a aragazului şi se lasă la crescut 30 de minute.

Se ung apoi cu gălbenuş amestecat cu lapte şi se coc 25 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.