Paine aromata cu masline
PrinteazaPaine aromata cu masline din: lapte, sare, zahar, faina, drojdie, telemea, masline, spanac.
Pentru aluat:
- 250 ml lapte călduţ
- o linguriţă sare
- o linguriţă zahăr
- 360 g făină
- 5 g drojdie uscată
- 100 g telemea
Pentru umplutură:
- 200 g măsline
- 200 g spanac
Pentru copt:
- un gălbenuş
- 2 linguri lapte
Mod de preparare:
Se amestecă cu mâna sau la maşina de pâine laptele cu sarea, zahărul, făina si drojdia. In momentul în care s-a format aluatul, se adaugă telemeaua rasă, se amestecă şi se lasă la crescut circa o oră.
Se lucrează puţin aluatul pentru a-i scoate aerul, apoi se rupe într-un număr par de bucăţi. Acestea se întind pe lung şi se repartizează umplutura de măsline şi spanac.
Se rulează, se împletesc apoi două câte două, se aşază în tava mare a aragazului şi se lasă la crescut 30 de minute.
Se ung apoi cu gălbenuş amestecat cu lapte şi se coc 25 de minute.
Pofta buna!