Paine cu banane si branza de vaca
PrinteazaPaine cu banane si branza de vaca din: banane, branza, zahar, oua, lapte, ulei, fulgi de ovaz, faina, sare, praf de copt, bicarbonat.
- 420 g banane foarte coapte
- 180 g brânză de vacă
- 150 g zahăr
- 2 ouă
- 170 ml lapte
- 2 linguri ulei
- 120 g fulgi de ovăz
- 200 g făină integrală
- 100 g făină albă
- 1/2 linguriţă sare
- 1/2 linguriţă praf de copt
- 2 linguriţe bicarbonat de sodiu
Pentru uns:
- 2 linguri ulei
- 1 lingură făină
Mod de preparare:
Se zdrobesc bananele şi brânza cu o furculiţă, după care se amestecă cu zahărul, ouăle, laptele şi uleiul. Se încorporează fulgii de ovăz şi se lasă deoparte cca 15 minute.
Intre timp se măsoară făina şi se amestecă cu sarea, praful de copt şi bicarbonatul de sodiu. După cele
15 minute se adaugă făina la amestecul cu banane şi se omogenizează bine.
Se toarnă compoziţia într-o tavă de chec sau cozonac unsă cu ulei şi tapetată cu făină şi se introduce în cuptorul cu ventilaţie preîncălzit la 170 de grade.
Se coace la această temperatură circa 20 de minute, după care se scade temperatura la 150 de grade şi se mai coace 20-25 de minute sau până la proba acului.
Se consumă după ce s-a răcit complet, pudrat cu zahăr.
Paine cu banane si branza de vaca
Pofta buna!