Pâine cu brânză şi usturoi
PrinteazaO reteta de paine cu branza si usturoi din: faina, drojdie, sare, ulei de masline, miere, usturoi, unt, cheddar si frunze de cimbru.
- 500g de făină
- 1 plic de drojdie
- 1 linguriţă de sare
- 2 lingură ulei de măsline
- 1 lingură de miere lichidă
- 2 căţei de usturoi, zdrobiţi
- 25g de unt moale
- 100g de Cheddar sau caşcaval, dat prin răzătoare
- 1 mână de funze de cimbru
Mod de preparare:
Se măsoară pe rând făina, drojdia şi sarea şi se răstoarnă într-un bol mare. Se amestecă 300ml de apă fierbinte (cât să poţi ţine mâna), cu uleiul şi mierea într-o cană, apoi se toarnă peste compoziţia din bol amestecând încontinuu până când se obţine o cocă moale.
Se aşază coca pe o suprafaţă presărată cu făină şi se frământă 5 minute până când nu se mai simte lipicioasă, presărând făină suplimentară dacă este cazul. Se întinde coca astfel încât să încapă în tavă.
Se amestecă usturoiul cu untul şi se aşază deasupra aluatului. Se presară cu brânza şi cimbrul. Se acoperă cu folie alimentară unsă cu puţin ulei şi se lasă la crescut într-un loc cald 40 de minute.
Se încălzeşte cuptorul la 200º C/gaz 6. Se scoate folia alimentară şi se dă pâinea la cuptor 30 de minute, până când creşte şi devine aurie. Se lasă la răcit 10 minute, se taie în 12 bucăţi şi se serveşte.
Pâine cu brânză şi usturoi
Pofta buna!