Paine cu porumb fara gluten din: malai, lapte batut, unt, ardei iute, praf de copt, bicarbonat de sodiu, boabe de porumb dulce, oua. Ingrediente: 200 g de mălai 280 ml lapte bătut 25 g unt 1 ardei iute roşu, seminţele îndepărtate, tocat fin 1 linguriţă praf de copt 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu 50 g boabe […]
Paine cu branza
PrinteazaPaine cu branza din: faina, oua, vin alb, chimen, izma, ceapa verde, branza, ulei, drojdie, lapte, sare, ulei, apa calduta, susan.
- 1 kg faina (500 g faina alba, 500 g faina neagra de grau)
- 2 oua
- 1 paharel vin alb
- 1 legatura marar sau chimen dulce taiat marunt
- 2 lingurite izma taiata marunt
- 4 fire de ceapa verde taiate marunt
- 1/2 kg teleme sau branza feta, sfaramata in bucati mari
- 1 pahar ulei
- 30 g drojdie proaspata
- 1/2 pahar lapte
- 1 lingurita de sare
- apa calduta, cat este nevoie
- 3 lingurite ulei
- susan
Mod de preparare:
Cerni făina într-un lighean, împreună cu sarea. Dizolvi drojdia în puţină apă călduţă.
Căleşti ceapa în 3 linguri de ulei încins. Faci o adâncitură în mijloc, în care pui pe rând ingredientele.
Frămânţi bine şi, la sfârşit, adaugi brânza sfărâmată. Aşezi aluatul într-o tavă unsă cu ulei şi presari deasupra susan.
Aştepţi să dospească. Coci pâinea cu brânză la foc mediu.
Paine cu branza
Poftă bună!
poate iti place si:
Paine cu dovlecei si ou
Paine cu dovlecei si ou din: dovlecei, faina, praf de copt, zahar, sare, oua, unt, nucsoara, unt, patrunjel. Ingrediente: 700 g dovlecei 400 g făină 2 linguriţe praf de copt 2 linguriţe zahăr o linguriţă sare 2 ouă 170 g unt topit nucşoară unt pentru tăvi o legătură pătrunjel Mod de preparare: Dovleceii se curăţă […]
Pofta buna!