Paine cu carne de vita

Printeaza

Paine cu carne de vita din: carne de vita, ceapa, ardei gras, usturoi, patrunjel, rosii, faina, unt, bere blonda, drojdie, sare si miere. Pâinicile se vor rumeni mai frumos dacă, înainte de a le coace, le ungi cu puţin gălbenuş amestecat cu o lingură cu lapte.

Ingrediente:

  • 300 g carne de vita
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • 2 catei de usturoi
  • patrunjel
  • 2 rosii

pentru aluat:

  • 3 cani cu faina
  • 75 g unt
  • 350 ml bere blonda
  • 1 lingurita cu drojdie uscata
  • 5 g sare
  • 1 lingurita cu miere

 

Mod de preparare:

Frământă făina cu sarea, drojdia uscată, mierea, untul topit şi berea încălzită puţin.

Strânge în formă de minge, presară făină şi lasă la crescut cam o oră. Căleşte ceapa. Adaugă carnea de vită tăiată în fâşii şi un praf de sare.

Toarnă puţină apă şi lasă să fiarbă. Când carnea e pătrunsă, pune ardeiul şi roşiile tăiate cubuleţe, usturoiul zdrobit şi pătrunjelul tocat. Presară un praf de piper şi cimbru şi lasă să dea în câteva clocote, întinde din aluat cercuri.

Pune umplutură şi pliază uşor aluatul în mijloc.

Pune-le într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată. Coace la cuptor 45 de minute.

Paine cu carne de vita

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. N-am incercat pana acum o reteta de genul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.