Paine cu cartofi noi

Printeaza

Paine cu cartofi noi din: faina, cartofi, lapte, drojdie, ulei, sare, zahar, rozmarin.

Ingrediente:

  • 450 g făină
  • 150 g cartofi
  • 3 cartofi noi
  • 250 ml lapte
  • 10 g drojdie uscată
  • 2 linguri ulei
  • o linguriţă sare
  • 1/2 linguriţă zahăr
  • 2-3 crenguţe rozmarin

 

Mod de preparare Paine cu cartofi noi:

Cartofii vechi se spală foarte bine şi se pun la fiert în coajă. Drojdia se desface în 3 linguri de lapte călduţ.

Cartofii se curăţă, se pasează şi se amestecă apoi cu maiaua de drojdie. Se adaugă făina, uleiul, sarea, zahărul şi se amestecă bine.

După ce s-a obţinut un aluat omogen, se scoate din vas şi se frământă 10 minute pe masa presărată cu făină.

Se împarte aluatul în două şi se aşază în formele de copt.

Se lasă la crescut o oră.

Se fac găuri în fiecare pâine şi se aşază felioare de cartofi noi şi bucheţele de rozmarin. Se coace pâinea 10 minute la foc mare şi apoi 20 de minute la foc mediu.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.