Paine cu stafide si scortisoara din: tarate de ovaz, apa calduta, migdale macinate, pudra proteina, gluten de grau, indulcitor, ulei, sare, drojdie, stafide Produsele de patiserie și alte produse din cereale, cum ar fi pâinea, cerealele, clătitele sau vafele cumparate de la magazine sau supermarket-uri sunt mai scumpe decat daca le preparati acasa. In acest […]
Paine de casa cu ceapa
PrinteazaPaine de casa cu ceapa din: faina, drojdie, apa minerala, sare, ceapa, ulei, busuioc.
- 1 kg făină
- 1 cubuleţ drojdie
- 500 ml apă minerală
- sare
- 2 cepe
- 1 ceaşcă ulei
- busuioc
Mod de preparare:
Speli şi cureţi cepele, le tai mărunt şi le căleşti în puţin ulei.
Cerni făina într-un vas, adaugi drojdia înmuiată, un vârf de sare şi frămânţi un aluat destul de tare, folosind apă minerală încălzită sau sifon.
Adaugi peste aluat ceapa călită, cu tot cu ulei, mai frămânţi puţin şi presari busuioc.
Laşi să dospească minimum 60 de minute, apoi pui aluatul în forme de cozonac şi dai la cuptor, la foc mediu.
După ce s-au rumenit, scoţi formele pe masă şi le acoperi cu prosoape.
Serveşti când s-au răcit complet.
Pofta buna!
poate iti place si:
Paine cu stafide si scortisoara
Paine prajita: Beneficii – Retete cu paine prajita
Paine prajita: Beneficii – Retete cu paine prajita Painea prajita, cunoscuta si sub denumirea de paine toast, este un aliment popular si delicios, adesea consumat la micul dejun sau ca parte a altor mese. Painea prajita este facuta din paine obisnuita, care este usor uscata prin prajire sau prajirea ei la foc mic. Acest proces […]
Paine cu faina de migdale
Paine cu faina de migdale din: unt, indulcitor, oua, faina de migdale, faina de alune, praf de copt Ingrediente: 120 gr unt 2 lingurite indulcitor 5 oua 180 gr faina de migdale 60 gr faina de alune 1 lingurita praf de copt Mod de preparare: Preincalziti cuptorul la 170C. Bateti untul cu indulcitor, incoporati […]
Pofta buna!