Paine de secara cu miere din: faina, lapte, drojdie, sare, miere, chimen, piper. Ingrediente: 750 g făină de grâu 500 g făină de secară 500 ml lapte bătut călduţ 375 ml apă caldă 75 g drojdie 1 lingură sare 1 lingură miere 1 linguirţă chimen măcinata 1/2 linguriţă piper alb măcinat Mod de preparare: […]
Paine de casa cu secara
PrinteazaPaine de casa cu secara din: faina de secara, sare, drojdie uscata, melasa neagra.
- 500 g făină de secară
- 1 vârf de cuţit de sare
- 7 g drojdie uscată
- 1 lingură rasă de melasă neagră
Mod de preparare:
Pune făina într-un castron şi adaugă drojdia şi sarea. Amestecă melasa cu 450 ml apă caldă până când se dizolvă, apoi toarnă amestecul în castronul cu făină.
Amestecă bine timp de 5-8 minute.
Aluatul obţinut trebuie să fie moale şi mai lipicios decât aluatul tradiţional de pâine.
Transferă aluatul obţinut pe o suprafaţă presărată cu făină de secară şi frământă. Formează o bilă pe care o aşezi într-o formă de copt pătrată.
Netezeşte aluatul deasupra, presând, ca să intre în colţurile tăvii. Acoperă cu un prosop sau folie unsă cu ulei
. Lasă aluatul să crească într-un loc cald, timp de 45-60 de minute, până îşi dublează volumul.
Coace pâinea în centrul cuptorului, la temperatura de 200°C, timp de 40 de minute. Scoate-o, întoarce-o şi aşaz-o tavă.
Coace-o iarăşi timp de 25-35 de minute.
Paine de casa cu secara
Pofta buna!
poate iti place si:
Paine de secara cu miere
Paine cu secara
Paine cu secara din: tarate de grau, apa calduta, faina de secara, pudra de proteina de orez, gluten de grau, sare, ulei, seminte de chimen, drojdie. Produsele de patiserie și alte produse din cereale, cum ar fi pâinea, cerealele, clătitele sau vafele cumparate de la magazine sau supermarket-uri sunt mai scumpe decat daca le preparati […]
Pofta buna!