Paine de conopida

Printeaza

O reteta delicioasa de paine de conopida din: conopida, jambon afumat, unt, faina, lapte, oua, cascaval, paine uscata, sare si piper.

Ingrediente:Paine de conopida

  • 1 conopida
  • 200 g jambon afumat
  • 50 g unt
  • 2 linguri faina
  • 200 ml lapte
  • 3 oua
  • 50 g cascaval ras
  • 1 bucata paine uscata
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fierbi înăbuşit conopida, timp de 5 minute, cu 1 pahar apă şi bucata de pâine uscată, pentru a lua mirosul. Adaugi şi sare.

Prepari un sos alb din unt, făină şi lapte, peste care adaugi, după ce a fost luat de pe foc, caşca­valul ras, sare, piper şi gălbenu­şurile.

Zdrobeşti conopida şi o adaugi în sos, la fel şi jambonul. La urmă, încorporezi uşor albu­şurile bătute spumă.

Pui totul la cuptor într-un vas uns cu unt, la bain-marie, circa 50 de minute. Răstorni pâinea pe un platou şi o serveşti fierbinte.

Paine de conopida

Paine de conopida

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.