Paine de conopida
PrinteazaO reteta delicioasa de paine de conopida din: conopida, jambon afumat, unt, faina, lapte, oua, cascaval, paine uscata, sare si piper.
- 1 conopida
- 200 g jambon afumat
- 50 g unt
- 2 linguri faina
- 200 ml lapte
- 3 oua
- 50 g cascaval ras
- 1 bucata paine uscata
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbi înăbuşit conopida, timp de 5 minute, cu 1 pahar apă şi bucata de pâine uscată, pentru a lua mirosul. Adaugi şi sare.
Prepari un sos alb din unt, făină şi lapte, peste care adaugi, după ce a fost luat de pe foc, caşcavalul ras, sare, piper şi gălbenuşurile.
Zdrobeşti conopida şi o adaugi în sos, la fel şi jambonul. La urmă, încorporezi uşor albuşurile bătute spumă.
Pui totul la cuptor într-un vas uns cu unt, la bain-marie, circa 50 de minute. Răstorni pâinea pe un platou şi o serveşti fierbinte.
Paine de conopida
Pofta buna!