Pâine de Crăciun

Printeaza

Pâine de Crăciun: Fă plămădeală cu apă caldă din 400 g de drojdii ori cu jumătate de kg drojdii de casă şi un kg de faină şi o lasă să dospească.

După ce va fi dospit, frământă cu ea aluat din două kg de făină, punând un kg de apă caldă, un pahar de vin de Madera, 2-3 linguri de apă de flori, jumătate de oca de zahăr şi sarea trebuitoare.

Frămânţi aluatul timp de două ceasuri, punând în el câte niţel, o jumătate kg de unt topit şi în cele din urmă o mână de anason, tot atâtea fisticuri, două mâini de stafide şi o mână coajă rasă de chitru.

Pre­sari în sfârşit aluatul cu răzături de la o coajă de lămâie şi-1 laşi să dos­pească timp de vreo 8 ceasuri. Coci pâinea în calup uns cu unt.

 

Poftă bună!

 

 

 

 

Sirop de Busuioc

perfect pentru a adăuga un plus de savoare băuturilor răcoritoare, cocktailurilor, deserturilor sau chiar salatelor de fructe. Cu aroma sa proaspătă și distinctivă, busuiocul transformă un simplu sirop într-un ingredient versatil și rafinat. Prepararea acestui sirop este simplă și rapidă, iar rezultatul va adăuga un strop de sofisticare bucătăriei tale. Indiferent […]

Mâncare de Pui cu Smântână și Mărar

Combinația de pui fraged, smântână cremoasă și mărar proaspăt aduce un plus de savoare și rafinament acestei rețete. Este o alegere excelentă pentru o cină în familie sau pentru a impresiona oaspeții cu un preparat gustos și reconfortant. În plus, această mâncare este rapidă și ușor de preparat, […]

Ceaiul Irish Breakfast

Ceaiul Irish Breakfast este un amestec robust și puternic, renumit pentru capacitatea sa de a oferi un început energic al zilei. Adesea savurat cu lapte și zahăr, acest ceai este o parte esențială a tradiției irlandeze. Istoria Ceaiului Irish Breakfast Istoria ceaiului Irish Breakfast este […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.