Paine cu ardei si verdeturi
PrinteazaPaine cu ardei si verdeturi din: faina, sare, lapte sau sifon, ulei, busuioc, zahar, ceapa, marar.
- 1 kg făină
- sare
- 1/2 l lapte sau sifon
- 1 pahar cu ulei
- sare
- 2 crenguţe de busuioc mediteranean
- 1 lingură cu zahăr
- 1/2 ceapă mare
- 2 legături de mărar
Mod de preparare:
Cerneţi făina în ligheanul de aluat, adăugaţi drojdia înmuiată cu o lingură de zahăr şi o linguriţă de sare şi frământaţi pâinea cu lapte cald şi 2 linguri cu ulei.
Tăiaţi ceapa peştişori, o lăsaţi cu uleiul rămas într-o tigaie pe foc mic 1-2 min. Trebuie să se înmoaie uşor şi să nu se călească. Frământaţi pâinea cu lapte sau sifon, adăugaţi ceapa cu uleiyl în care s-a înmuiat, busuiocul şi ardeiul tăiat rondele.
Frământaţi 2-3 min, lăsaţi să crească. Puneţi aluatul cu lingura (să nu-1 faceţi prea vârtos) în forme unse cu ulei.
Coaceţi în cuptor, la foc potrivit, timp de 1/2 oră, până pâinicile se rumenesc.
Serviţi cu brânză de burduf şi vin roşu.
Pofta buna!