Paine cu broccoli
PrinteazaPaine cu broccoli din: unt, broccoli, faina, oua, praf de copt, sofran, sare, unt.
- 375 g unt topit
- 600 g broccoli
- 350 g faina
- 8 oua
- 80 g zahar
- 5 g praf de copt
- 4 g sofran
- sare
- unt pentru uns tava
Mod de preparare:
Lasi ouale la temperatura camerei, timp de 3-5 ore. Dupa acest timp, topesti untul si adaugi ouale, unul cate unul. Amesteci faina cu praful de copt, sarea, zaharul si sofranul si rastorni totul peste compozitia cu unt si oua. Omogenizezi bine. Speli broccoli si il pui in apa clocotita cu sare.
Lasi pana ajunge apa in punctul de fierbere. Scoti broccoli, il pui sub un jet de apa rece si il usuci cu ajutorul unui servetel. Ungi cu unt forma in care vei coace painea. Umpli forma cu circa 2/3 din aluat. Asezi apoi pe mijloc broccoli. Pui restul de aluat peste broccoli.
Coci painea in cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, timp de 45 de minute. Cand este gata, scoti painea si o lasi sa se raceasca in forma, apoi o scoti.
Pofta buna!