Pâine cu cartofi si seminţe de dovleac
PrinteazaPâine cu cartofi si seminţe de dovleac din: faina, cartof, ulei, seminte de dovleac, sare, seminte de chimen, drojdie, apa.
- 650 g faina
- 1 cartof mare fiert
- 2 linguri ulei
- 6 linguri seminte de dovleac
- sare
- seminte de chimen
- 1 cubulet drojdie
- 300 ml apa calduta
Mod de preparare:
Dizolvi drojdia în puţină apă călduţă. Cerni făina de 2-3 ori, adaugi cartoful ras sau zdrobit cu furculiţa, sare, maiaua şi frămânţi, adăugând apă călduţă. Frămânţi până ce aluatul face băşicuţe, se desprinde de peretele vasului şi nu se mai lipeşte de mâini.
Adaugi seminţele de dovleac şi uleiul şi frămânţi din nou, până se încorporează uleiul şi seminţele. Acoperi vasul cu un prosop şi laşi la dospit într-un loc cald. Când aluatul îşi dublează volumul, îl mai frămârjţi puţin şi-l laşi pe o planşetă presărată cu făină.
Formezi pâini de mărime potrivită, le pui în tăvi unse, le crestezi puţin cu un cuţit şi presari deasupra seminţe de chimen. Dai tăvile la cuptorul preîncălzit la 180 °C, pentru 45-50 de minute.
Pofta buna!