Paine cu dovleac
PrinteazaPaine cu dovleac din: dovleac, unt, oua, ulei, drojdie, miere, lapte, faina, sare.
- 300 g dovleac curătat
- 200 g unt
- 2 ouă
- 20 ml ulei de măsline
- 30 g drojdie proaspătă
- 2 linguri lapte
- o lingură miere
- 500 g făină
- un praf de sare
Mod de preparare:
Dovleacul curăţat şi tăiat cuburi se pune la fiert în apă clocotită şi sărată. Odată fiert, se scurge şi se mixează pentru a obţine un piure.
In bolul unui robot se pun: ouăle băute ca pentru omletă, piureul de dovleac, mierea, uleiul şi untul topit şi răcorit. Se amestecă. Se desface drojdia în lapte şi se adaugă, după care se pune şi făina.
Se amestecă bine şi se pune apoi aluatul într-o formă unsă cu unt şi se lasă la crescut 2 ore. Se unge cu gălbenuş. Se coace apoi 40-45 de minute şi se lasă să se răcească în tavă.
Pofta buna!