Paine cu dovlecei
PrinteazaPaine cu dovlecei din: dovlecei, faina, praf de copt, zahar, sare, oua, unt, nucsoara, unt, patrunjel.
- 700 g dovlecei
- 400 g făină
- 2 linguriţe praf de copt
- 2 linguriţe zahăr
- o linguriţă sare
- 2 ouă
- 170 g unt topit
- nucşoară
- unt pentru tăvi
- o legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Dovleceii se curăţă de coajă, se trec prin răzătoarea cu ochiuri mari şi se lasă într-o strecurătoare. Se amestecă făina cu praful de copt şi nucşoara.
In alt vas se amestecă ouăle cu zahărul şi sarea, apoi se toarnă untul topit şi uşor răcorit. Se adaugă făina, pătrunjelul tocat mărunt şi dovleceii bine presaţi de suc.
Se ung cu unt două tăvi de copt, se toarnă compoziţia, se nivelează şi se lasă la cuptor 50 de minute.
Pofta buna!