Paine cu legume si masline
PrinteazaPaine cu legume si masline din: faina, ulei, sifon sau apa minerala, ceapa, ardei gras, marar, drojdie, masline.
- 1 kg făină
- 1 ceaşcă mare cu ulei
- 1/2 l sifon sau apă minerală
- sare
- 1 ceapă
- 1 ardei gras
- 1 legătură de mărar
- 1 cub drojdie proaspătă sau 1 plic cu drojdie uscată
- 10-12 măsline fără sâmburi
Mod de preparare:
Frământaţi o pâine obişnuită din faină, apă minerală încălzită, drojdie şi sare. Curăţaţi legumele, le tocaţi peştişori, le căliţi 2-3 min în ulei.
Răsturnaţi peste aluat, frământaţi până se desprinde aluatul de pe mână. Amestecaţi mărarul frunze întregi sau tocate şi măslinele rupte bucăţi, mai frământaţi câteva min şi lăsaţi la dospit 1 oră. Ungeţi cu ulei forme mici (în care faceţi checul), umpleţi pe jumătate cu aluat, lăsaţi 1/2 oră în cuptorul cald, la foc moderat.
Când pâinea este rumenă, o scoateţi din cuptor şi o aşezaţi pe fund de lemn sau pe platou de faianţă, o acoperiţi cu prosop curat şi o lăsaţi aşa 1/2 oră.
Serviţi cu slănină de casă, cu câmaţi sau ficat la grătar. Cu vin alb sec sau vin roşu.
Pofta buna!