Paine cu masline verzi sau negre
PrinteazaO reteta de paine cu masline verde, masline negre, sare, branza rasa, unt, oua, praf de copt, ulei de masline, faina, vin all si grasime pentru uns tava.
- 200 g măsline verzi, tăiate
- 200 g măsline negre, tăiate
- sare
- 400 g brânză rasă
- 600 g unt
- 6 ouă
- 2 pachete praf de copt
- 300 ml ulei de măsline
- 200 g făină
- 400 ml vin alb (dulce)
- grăsime pentru uns tava
Mod de preparare:
Se amestecă untul, oul şi praful de copt. Se adaugă făina, uleiul de măsline, vinul, sarea şi brânza.
Aluatul obţinut se împarte în două părţi. Pe una din jumătăţi se presară măslinele vrezi, iar pe cealalta masline negre
Se ruleaza aluatul se pune fiecare in cate o tava unsa in prealabil cu grasime. Se coc in cuptorul incalzit la 180 grade Celsius, timp de circa 45 de minute.
Poftă bună!